Bosvlinder wint…

 In Nieuws

Uit de Krant-van-Midden-Drenthe:

Hooghalen: De winnaar van de receptenwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ voor kinderen in Drenthe is bekend: IKC de Bosvlinder uit Hooghalen bedachten volgens de jury met hun Pizza a la kids het lekkerste gezonde recept.

Met het winnen van de wedstrijd wordt hun recept voor de pizza opgenomen in een kookboek waar gezonde lekkere recepten van kinderen uit heel Drenthe in staan. Ook zetten Drentse restaurants uit de gemeente Midden-Drenthe het gerecht op hun menukaart.

Geslaagd project

Wethouder Erjen Derks overhandigde op leerlingen op school het kookboek. Hij kijkt tevreden terug op de Week voor de Gezonde Jeugd. ‘Kinderen leren op deze manier al vroeg om een gezonde keuze te maken. Maar ze leren ook dat een gezonde keuze heel erg lekker kan zijn. Het is mooi dat een kookwedstrijd zoals het Kindermenu 2.0 hieraan kan bijdragen.’

De tien leerlingen die het recept hebben bedacht, mogen als beloning met boswachter op pad. Die gaat een workshop verzorgen waarbij de kinderen koken met ingrediënten die ze zelf uit de natuur halen.

zie ook: de krant van Midden-Drenthe

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button